Admin Control Panel 

  ЗаписиНалаштуванняДизайнHTMLКоментаріAdSenseСтатистикаЕфективністьGoogle АналітикаВихід 
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

пʼятницю, 8 червня 2018 р.

Праця, виснаження та успіх: промислові мономіста Донбасу (2018)


Недавно получил в подарок экземпляр новой книги «Праця, виснаження та успіх: промислові мономіста Донбасу» (Львів, 2018) под редакцией Владимира Куликова и Ирины Склокиной. 30 мая книга была презентована на фестивале «Книжковий Арсенал» в Киеве и скоро появится в сети книгарень «Є». Издание осуществлено в сотрудничестве Центра городской истории Центрально-Восточной Европы (Львов) и Программы им. Ковальских Канадского института украинских студий (Харьков).

Замечательное издание, отличная печать и интереснейшее исследование с богатым уникальным иллюстрационным материалом. Новый и свежий взгляд на историю промышленного Донбасса. Рекомендуется всем, кто интересуется историей Донбасса.

В книгу вошло и одно мое авторское фото, за что огромная благодарность Ирине Склокиной и Владимиру Куликову!

«Ця книга є спробою представлення історії Донбасу ХІХ–ХХІ ст. через призму життя мешканців і творців промислових мономіст. Саме наполеглива праця не тільки робітників, але й управлінців і бізнесменів веде до успіху, який, однак, теж має свою ціну – виснаження людських і природних ресурсів. Книга розповідає про те, ким були мешканці мономіст, якими були їхнє буденне життя, робота, відпочинок та як вибудовувалися стосунки між людьми і різними соціальними групами. Особливу увагу приділено природним, забудованим та соціальним ландшафтам Донбасу – як вони мінялися у процесі індустріалізації та урбанізації, а також як мінялося їхнє сприйняття і культурне осмислення – як з погляду самих мешканців, так і прибульців. Важливим матеріалом для аналізу цих змін стали фотографічні джерела – вони виступають у книзі не лише як ілюстрації, але також як матеріал до роздумів про стратегії візуальної репрезентації індустріального міста ХІХ–ХХІ ст.»

Вступительную статью читайте по ссылке — Промислові мономіста: риси, історія, обриси майбутнього.